Wie zijn wij?


Richard Hahn

36 jaar sta ik nu al in het vak. Steeds in sterrenzaken, eerst in opleiding, daarna 11 jaar als Chef in de “Maison du Cygne” en nog tot recent bijna 16 jaar als chef-eigenaar van l’Ecailler du Palais Royal.

Gedurende al die jaren heb ik mogen koken voor de adel, filmsterren, zangers – groepen, binnen- en buitenlandse politiekers, Europese gemeenschap, … Zakenmensen van alle allooi, presidenten, koningen en prinsen of prinsessen.

Ik ontken niet dat het je ego streelt, maar de mooiste momenten waren toch die eetmalen als vrienden, familie en/of kennissen aan tafel zaten, want het is zo veel leuker koken voor mensen die je persoonlijk kent.

Totaal onverwachts heb ik De Pastorie van Alsemberg kunnen kopen. Een geklasseerd gebouw, dus was een beetje geduld vereist. Maar nu de restauratiewerken achter de rug zijn mag je je verwachten aan een totaal nieuw concept in de streek. Iets naar ieders portefeuille en toch hopelijk een adres waar je een uitzonderlijk moment aan tafel kan beleven.

Gastronomische groeten,

Richard

Jo Musiek

Reeds als kind kon je mij vinden in de keuken, koken is mijn passie.

Ik volgde hotelschool in “Ter Duinen” en liep stage in verschillende huizen. Ook in de ‘Maison du Cygne’, waar Richard toen chef was.

Ik stond mee in de keuken bij de opstart van restaurant ‘Le Passage’ in Ukkel.

Maar de meesten onder jullie kennen mij als ‘den traiteur’ van Jo & Ko.

Eerst een kleine winkel in Rode om daarna volledig in te zetten op catering voor feesten. Dit dankzij de uitbreiding en de vestiging van het atelier in Beersel. Van een privé diner thuis tot evenementen met 500 gasten, alles passeerde de revue.

Toch bleef ik vanaf de zijlijn de restaurantwereld steeds volgen. Een zekere heimwee naar de “coup de feu” aan het fornuis stak steeds meer de kop op.

Mee in het verhaal van De Pastorie stappen was voor mijn een opportuniteit en een uitdaging om jullie culinair te verrassen.

Jo

Christiaan Stadsbader

35 jaar inmiddels ben ik actief in het “HorecaLeven”… In het prille begin een stap in het onbekende, maar ondertussen met veel inzet en passie een boeiende weg afgelegd.

Steeds in omstreken gewerkt, eerst als kelner in Auberge Kasteel Beersel , overstap naar Relais Delbeccha als zaalverantwoordelijke met gastronomische keuken en feestzaal in Sint – Martens – Bodegem. Via een tussenstap in de Falstaff aan de beurs in Brussel naar een sterrenzaak in Groot – Bijgaarden “Michel” , waar ik 20 hele mooie jaren heb beleefd , beland ik uiteindelijk in een wervelende brasserie in Dilbeek .

Dankzij Richard, die ik ken via onze gemeenschappelijke hobby fietsen, zag ik een mooie kans om een nieuwe uitdaging aan te gaan in mijn nabije leefomgeving. Een heel mooi project in deze volledig gerestaureerde en geklasseerde pastorie waar ik al mijn ervaring, kennis en enthousiasme kan delen.

Het is daarom dat ik heel blij ben jullie in grote getale te mogen ontmoeten in De Pastorie.

Graag zal ik mijn geestdrift tonen in het team dat er zal op toezien jullie op jullie wenken te bedienen en jullie een geslaagde passage in onze lounge – brasserie te verzekeren.

Christiaan